Καίριο χτύπημα κατάφερε η αστυνομία σε κυκλώμα, που διακινεί ναρκωτικά. Εξαρθρώθηκε, από την υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν ναρκωτικά σε περιοχές της Αττικής και ειδικότερα, σε Εξάρχεια, κοντά στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, Μεταξουργείο, Γκάζι, Κολωνάκι, Αγιο Δημήτριο, Νέα Σμύρνη, Δάφνη, Γλυφάδα, Ελληνικό, Ψυχικό, Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Παλαιό Φάληρο, Χαϊδάρι, Περιστέρι, Κορυδαλλό, Καλλιθέα και Μαρούσι.

Έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν, σε Αθήνα, Καισαριανή, Αγ. Αναργύρους, Χαϊδάρι, Σαρωνίδα και Κορωπί, οκτώ άτομα, εκ των οποίων πέντε Αλβανοί και δύο Έλληνες, μέλη της οργάνωσης, καθώς και ένας ακόμη Ελληνας για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τις εξαρτησιογόνες ουσίες, τα όπλα και την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αρχηγός του κυκλώματος ήταν 35χρονος Αλβανός, ο οποίος καθοδηγούσε με εντολές και οδηγίες τα μέλη της οργάνωσης, τους προμήθευε τα ναρκωτικά, μέσω των άμεσων συνεργατών του, αποθήκευε τις ποσότητες των ναρκωτικών σε ειδικούς χώρους απόκρυψης, ενώ εισέπραττε και διαχειριζόταν τα χρήματα που προέρχονταν από την πώλησή τους. Σημαντικό ρόλο είχαν επίσης δύο ακόμη μέλη της οργάνωσης, ένας Ελληνας και ένας Αλβανός, οι οποίοι παραλάμβαναν την κοκαΐνη από τον αρχηγό και την παρέδιδαν σε άλλα μέλη της οργάνωσης, που είχαν αναλάβει ρόλο διακινητών. Οι ίδιοι διαβίβαζαν τις εντολές του 35χρονου και εισέπρατταν μέρος των χρημάτων που προέρχονταν από την πώληση της κοκαΐνης.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top