Με έμφαση στη διασφάλιση της ποιότητας των τροφίμων που παρουσιάζουν αυξημένη καταναλωτική ζήτηση την εορταστική περιόδου του Πάσχα, η Περιφέρεια Αττικής εντείνει τους έλεγχους στην αγορά, για την προστασία του καταναλωτικού κοινού και την πάταξη των φαινομένων κερδοσκοπίας.

Σε καθημερινή βάση ελέγχονται χώροι εστίασης, χώροι υγειονομικού ενδιαφέροντος και γενικότερα χώροι τροφίμων και ποτών, εμπορικά καταστήματα εποχικών ειδών, πρατήρια υγρών καυσίμων κ.ά.

Οι υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Κτηνιατρικής και Αλιείας διενεργούν καθημερινούς ελέγχους σε τρόφιμα ζωικής και φυτικής προέλευσης. Βάση του προγράμματος που συνεκπονήθηκε με τον ΕΦΕΤ, έχουν πραγματοποιηθεί 61 έλεγχοι σε εγκαταστάσεις τροφίμων ζωικής προέλευσης, 195 έλεγχοι σε τρόφιμα ζωικής και 126 σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης και έγιναν κατά περίπτωση συστάσεις και παρατηρήσεις. Οι έλεγχοι στα σφαγεία είναι καθημερινοί, ενώ σε συνεργασία με το Συντονιστικό Κέντρο Αντιμετώπισης Παραεμπορίου ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στους ελέγχους στις πύλες εισόδου: 198 έλεγχοι στα τελωνεία, 33 έλεγχοι σε οχήματα στα λιμάνια, διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας κ.λπ.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top