Οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη για το Μέγαρο Μαξίμου, η κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα υποδοχής στα νησιά Βορείου Αιγαίου, καθώς και η στάση της ΝΔ για το Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου βρέθηκαν στο επίκεντρο του σχολιασμού του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μπαλάφα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ρ/Σ «Στο Κόκκινο».

«Αν διάβαζα τη δήλωση του κ. Μαρινάκη χωρίς να ξέρω ποιος την έκανε, θα υπέθετα ότι είναι κάποιος ηγέτης της αντιπολίτευσης, ο οποίος έβγαλε διάγγελμα ενάντια στην κυβέρνηση και μάλιστα με ιδιαίτερα σκληρό και υβριστικό τρόπο. Το μεγάλο λάθος που κάνει ο κ. Μαρινάκης είναι ότι θεωρεί πως συνεχίζεται η εποχή που διάφοροι μεγαλοεπιχειρηματίες πίστευαν ότι με ένα τηλέφωνό τους μπορούσαν να ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις. Αυτή η εποχή έχει περάσει και πρέπει όλοι να το συνειδητοποιήσουν. Νομίζω ότι και η ΝΔ αξίζει καλύτερη τύχη από αυτήν τη συμπεριφορά», υπογράμμισε ο κ. Μπαλάφας.

Ο υφυπουργός, αναφερόμενος στην κατάσταση στα κέντρα υποδοχής στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, και στη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισήμανε: «Η Ευρώπη χρηματοδοτεί σε μεγάλο βαθμό την Ελλάδα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, γεγονός το οποίο είναι πολύ θετικό και παράλληλα στις συζητήσεις που γίνονται οι Ευρωπαίοι κατανοούν το μεγάλο αυτό ζήτημα και τις δυσκολίες που περνάμε. Το αρνητικό όμως είναι ότι δεν προχωρούν αποφασιστικά σε ορισμένα μέτρα, όπως την αναλογική κατανομή του προσφυγικού-μεταναστευτικού πληθυσμού που μπαίνει από την Ελλάδα και την Ιταλία στην Ευρώπη, στο σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών. Αν το έκανε δεν θα υπήρχε αυτή η υπέρμετρη επιβάρυνση της χώρας μας».

Ακόμη, ο κ. Μπαλάφας, συμπλήρωσε: «Στο διάστημα της χρονιάς που πέρασε έχουν γίνει πολύ μεγάλες προσπάθειες για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα ΚΥΤ, για την αποσυμφόρησή τους αλλά και για τη μείωση των όποιων επιπτώσεων υπάρχουν στους κατοίκους από τη συγκέντρωση του προσφυγικού-μεταναστευτικού πληθυσμού εκεί. Υπάρχει όμως ο παράγοντας του απρόβλεπτου. Εκεί που τα πράγματα ήταν καλά, υπήρξε πάλι αύξηση των ροών προς τα νησιά και στο φυλάκιο του Έβρου και ανατράπηκε ξανά ο προγραμματισμός, γεγονός που επηρέασε πολύ αρνητικά τις συνθήκες διαβίωσης».

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top