Για «προσλήψεις ημετέρων από την πίσω πόρτα, αδικαιολόγητα υψηλές δαπάνες και συμφωνία για ενοικίαση χώρου στον οποίο δεν υπάρχει καν κτίριο» κάνει λόγο ο Κωστής Χατζηδάκης σε ερώτησή του προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά σχετικά με την «ανησυχητική πορεία» των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ Α.Ε.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει πως τη στιγμή που η εικόνα που αποτυπώνουν τα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία των ΕΛΤΑ είναι εξαιρετικά αρνητική (ταμειακό έλλειμμα 62,8 εκατομμύρια ευρώ για το 2016), η διοίκηση της «Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ ΑΕ» εμφανίζεται να προβαίνει σε ενέργειες που αυξάνουν σημαντικά τις δαπάνες της επιχείρησης και σίγουρα δεν μπορούν να θεωρηθούν παράδειγμα χρηστής διοίκησης.

Και αυτό, μάλιστα, τονίζει, τη στιγμή που το Στρατηγικό Σχέδιο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.-στην οποία υπάγονται τα ΕΛΤΑ με υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ- εντοπίζει ως κορυφαία προτεραιότητα για την επιβίωση της εταιρείας τη μείωση των δαπανών.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top