Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να ψηφίσει καμία συμφωνία, ούτε θα διευκολύνει την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, ανέφερε, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Θανάσης Παφίλης, σχολιάζοντας την συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, στην ΕΡΤ.

Ο κ. Παφίλης σημείωσε ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία, αλλά το ερώτημα είναι «τι λύση θα είναι και ποιον θα βοηθάει» και τόνισε ότι «η πρεμούρα για τη λύση» υφίσταται για να ενταχθει η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και να πάρει σειρά για ένταξη στην ΕΕ.

«Αυτό είναι θεμελιώδες θέμα για εμάς και για τη στάση μας, γιατί εμείς διαφωνούμε ριζικά με την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και πιστεύουμε ότι η ένταξή της στο ΝΑΤΟ όχι μόνο δεν θα διασφαλίσει την ειρήνη και την ομαλότητα, αλλά το αντίθετο» επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.
Υπενθύμισε, δε, ότι «το ΝΑΤΟ έσφαξε τον λαό της Γιουγκοσλαβίας, την οποία και διέλυσε», καθώς και ότι «το ΝΑΤΟ δεν έχει βγάλει άχνα απέναντι στις διεκδικήσεις της Τουρκίας και στην αλλαγη των συνόρων».

Σχετικά με τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας που επικαλείται η κυβέρνηση, είπε ότι «τη στηρίζουν και τα άλλα αστικά κόμματα», στην πραγματικότητα (η κυβέρνηση) «παίρνει μέρος στο μοίρασμα που γίνεται, εντασσόμενη στο ΝΑΤΟ και δίνοντας τα πάντα στους Αμερικανούς για να εξυπηρετηθούν τα συμφεροντα αυτών που κατέχουν τον πλούτο».

«Εντασσόμενη η Ελλάδα και υπηρετώντας πλήρως τα σχέδια του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και της ΕΕ και όντας μια απέραντη αμερικανική βάση είναι στόχος ή δεν είναι σε περίπτωση γενικευμένης σύγκρουσης;» έθεσε το ερώτημα ο κ. Παφίλης. Όπως πρόσθεσε, η ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ «θα είναι παράγοντας αστάθειας στην περιοχή, καθώς οι αλυτρωτισμοί και όλα αυτά που υπάρχουν στο βαλκανικό "μωσαϊκό" εθνοτήτων χρησιμοποιούνται σε περιόδους κρίσης για γενικευμένες συρράξεις, όπως έγινε και με τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας».

Όσον αφροά το χρέος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι η συζήτηση που έχει ανοίξει για αυτό είναι σύνθετη και συμπλήρωσε: «Αν υπάρξει κάποια ρύθμιση -καθώς υπάρχει μεγάλη κόντρα μεταξύ Γερμανίας και ΔΝΤ για το ποιός "θα πληρώσει τη νύφη αυτήν τη φορά"- αυτή δεν έχει να κάνει με την επαναφορά των μισθών των εργαζομένων στα προ κρίσης επίπεδα, ούτε με την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, ούτε με την επαναφορά των κατακτήσεων των εργαζομένων». «Έχει να κάνει με την εξοικονόμηση χρημάτων για να στηριχθουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, το είπε και ο κ. Τσίπρας στην συνέντευξη του ΣΕΒ» παρατήρησε.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top