«Σχεδόν όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες και η μεγάλη πλειοψηφία των ευρωβουλευτών υποστηρίζουν τις προσπάθειες των πρωθυπουργών της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, και της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, για να δώσουν λύση σε ένα ζήτημα που παραμένει σε εκκρεμότητα επί 25 έτη» επισημαίνει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με δήλωση του που φιλοξενεί το ευρωπαϊκό δίκτυο ενημέρωσης «Euractiv» .

Σχετικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ τονίζει ότι πρέπει να βρεθεί λύση που θα προωθεί ένα όνομα για όλες τις χρήσεις, ως αποτέλεσμα και των σχετικών συνταγματικών αλλαγών, ώστε να δοθεί τέλος στον αλυτρωτισμό και σε πιθανές εντάσεις στο μέλλον.

Ο κ. Παπαδημούλής σχολιάζει και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, που στήριξε το συλλαλητήριο το περασμένο Σάββατο στα Σκόπια, εναντίον της εξεύρεσης λύσης, σημειώνοντας πως αποτελούν μια "θλιβερή εξαίρεση" και πως ο Ούγγρος πρωθυπουργός, για μια ακόμη φορά, "υπονομεύει" την εξεύρεση λύσεων που είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, της ΠΓΔΜ, της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας και της σταθερότητας στα Βαλκάνια.

Υπογραμμίζει πως αναμένει από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Γιόζεφ Ντολ να ξεκαθαρίσει τη θέση του προς το ζήτημα των διαπραγματεύσεων, καθώς, όπως τονίζει, «η "ορμπανοποίηση" του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος δεν βλάπτει μόνο τη δημοκρατία και την Ευρώπη, αλλά και το ίδιο το Λαϊκό Κόμμα».

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top