«Εδώ και πέντε μήνες παρακολουθούμε μια εντονότατη διαδικασία με διεργασίες, οι οποίες επιβάλλονται από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ για να ενταχθεί η γειτονική δημοκρατία στο ΝΑΤΟ και να πάρει πορεία ένταξης στην ΕΕ, αυτή είναι η ουσία«, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ρ/σ 247 το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός.

Ο κ. Σοφιανός χαρακτήρισε όλη τη συζήτηση για το ονοματολογικό της πΓΔΜ «σύννεφο αποπροσανατολισμού», «για να μπορέσει η κυβέρνηση να υλοποιήσει τους δικούς της άμεσους εκλογικούς σχεδιασμούς» και «για να δημιουργηθεί ένα κλίμα νέας εθνικιστικής υστερίας από δυνάμεις που δεν έχουν κανένα πρόβλημα από την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

Επίσης, υπενθύμισε ότι από το 1992 το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που έχει δηλώσει ότι μπορεί να υπάρξει μία ονομασία σύνθετη με γεωγραφικό προσδιορισμό, με απάλειψη των αλυτρωτικών προβλέψεων του συντάγματος της πΓΔΜ, με σεβασμό των συνόρων και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ συνόδευε τη θέση του με την επιστημονική εκτίμησή του ότι «δεν υπάρχει έθνος μακεδονικό και μακεδονική γλώσσα».

Ο κ. Σοφιανός τόνισε την αντίθεση του ΚΚΕ στην παρουσία της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ και τη θέση του κόμματος ότι δεν αποτελεί παράγοντα σταθεροποίησης και επίλυσης διαφορών η ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και η συνδέσή της με την ΕΕ. «Γι' αυτό εδώ και πέντε μήνες τρέχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο μιας συνολικότερης απόφασης που έχει πάρει να γίνει κυριολεκτικά ο "μεντεσές" των σχεδίων του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών στα Βαλκάνια» ανέφερε.

Ερωτηθείς εάν εκτιμά ότι το θέμα της πΓΔΜ μπορεί να οδηγήσει σε εκλογές, απάντησε ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα καθορίσουν τη θέληση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να προσφύγει στις κάλπες, με κυριότερο «τον χρόνο που θεωρεί ή νομίζει ότι μπορεί να πιάσουν νέες αυταπάτες περί "πρόοδου" και "συντήρησης", νέες αυταπάτες περί "μεταμνημονιακής" Ελλάδας, η οποία θα καθοριστεί από το μνημόνιο που θα ψήφισε η πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις 14 Ιουνίου και από τις στοχεύσεις της κυβέρνησης».

Σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμο για εκλογές, είπε ότι το κόμμα επιμένει να προτάσσει όχι την εκλογολογία, αλλά τα κρίσιμα θέματα που αφορούν την οικονομία και τους επικίνδυνους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς «που μας έχει μπλέξει αυτή η κυβέρνηση στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ».

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top