Να κάνουν πράξη τις δεσμεύσεις τους, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την ελάφρυνση του χρέους της χώρας, στο επόμενο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, κάλεσε τους δανειστές, μιλώντας, στις εργασίες της Ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) στη Θεσσαλονίκη, ο αντιπρόεδρός της, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

"Σε λίγες εβδομάδες ολοκληρώνεται το τρίτο και τελευταίο μνημόνιο για την Ελλάδα. Και από τη στιγμή που η Ελλάδα κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της, πολλές από τις οποίες είναι βαριές, δύσκολες, οδυνηρές, οφείλουν και οι δανειστές να κάνουν πράξη τις δικές τους δεσμεύσεις και ιδιαίτερα στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους. Αυτό πρέπει να κοινοποιηθεί στο επόμενο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, η συμφωνημένη ελάφρυνση του χρέους, όπως την έχει αποφασίσει το Eurogroup με τις αποφάσεις του το 2016 και το 2017", είπε.

Ο κ. Παπαδημούλης ευχαρίστησε την Ευρωομάδα της Αριστεράς για τη στήριξη της, σε όλη τη διάρκεια της περιόδου των μνημονίων και πρόσθεσε: "Νομίζω, ότι το στοίχημα πια είναι ποτέ πια μνημόνια. Ποτέ πια, αυτή η κοινωνική οδύνη και αυτή η κοινωνική ταπείνωση που έφερε η χρεοκοπία, εξαιτίας κακών κυβερνητικών πολιτικών για χρόνια και διάφορες πολιτικές λιτότητας με τα μνημόνια".

Για το θέμα της ονομασίας της FYROM, τόνισε, ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εκτός από την Ομάδα της Ευρωαριστεράς, η συντριπτική πλειοψηφία του Ευρωκοινοβουλίου, των ηγετών των κρατών - μελών και η Κομισιόν "στηρίζει τις προσπάθειες και τις συνομιλίες μεταξύ Τσίπρα - Ζάεφ να δοθεί μια ειρηνική λύση, λογική, στο θέμα αυτό που χρονίζει εικοσιπέντε χρόνια".

Επίσης, σε δηλώσεις του, έκανε έκκληση προς τη ΝΔ και τον Κ. Μητσοτάκη να αποφασίσει τη στάση του στο θέμα αυτό και συνέχισε: "Θα στηρίξει τη γραμμή του πατέρα του και του Κώστα Καραμανλή; Η θα στηρίξει τη γραμμή του Α. Σαμαρά, που έριξε τον πατέρα του, για να μην υπάρχει λύση και "τα «πρωτοπαλήκαρα του Σαμαρά, που δε θέλουν λύση;".

Ο κ. Παπαδημούλης, εξήρε τα "βήματα και τις αλλαγές" επί δημαρχίας του Γ. Μπουτάρη, ώστε η Θεσσαλονίκη να είναι "ανοιχτή, πολύχρωμη, ελκυστική, ανεκτική στο διαφορετικό" και συνέχισε: "Εμείς είμαστε απέναντι στους εθνικισμούς στους ακραίους φανατισμούς, την άλογη βία, θύμα της οποίας ήταν πριν λίγες εβδομάδες και ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης".

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top