Η Νέα Δημοκρατία δεν θα δεχτεί τετελεσμένα σχετικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, θα επαναδιαπραγματευθεί με τους Ευρωπαίους εταίρους τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων και ετοιμάζεται για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο.

Αυτά τονίζει μεταξύ άλλων ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Γνώμη» της Πάτρας και στον δημοσιογράφο, Φώτη Καλύβα.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, ο Λευτέρης Αυγενάκης σημείωσε: «Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δεχτεί τετελεσμένα. Οι Έλληνες ενωμένοι δεν θα επιτρέψουμε η αδυναμία Τσίπρα να οδηγήσει σε εθνική ήττα. Οι χειρότερες ανησυχίες μας επιβεβαιώνονται. Η κυβέρνηση έχει κάνει αδιανόητες παραχωρήσεις, εγκαταλείποντας πάγιες εθνικές θέσεις και προτίθεται να δώσει προκαταβολικά το “ πράσινο φως” για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ Εγκαταλείπει τα όπλα της Ελλάδας για να πάρει αβέβαιες υποσχέσεις».

Απαντώντας στην ερώτηση ότι «η ΝΔ διαμηνύει ότι ως επόμενη κυβέρνηση θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της Ελλάδας και τους στόχους που έχουν τεθεί με τους δανειστές, αλλά όχι τους τρόπους με τους οποίους θα επιτευχθούν» ο Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε:

«Εμείς θα επαναδιαπραγματευθούμε με τους Ευρωπαίους εταίρους τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων και μια σειρά δεσμεύσεων και θα το επιστρέψουμε στην κοινωνία με μειώσεις φόρων. Και θα το πετύχουμε, διότι είμαστε φερέγγυοι και αξιόπιστοι. Δεν είμαστε "Τσίπρας".»

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, είπε ότι «δεν πρόκειται για πιθανότητα, αλλά για πραγματικότητα» και πρόσθεσε: «Είναι βέβαιο πως θα έχουμε εκλογές σύντομα, αυτό το φθινόπωρο και όχι το φθινόπωρο του 2019, όπως φαντασιώνεται το Μαξίμου. Και αυτό δεν είναι κάτι που το λέμε εμείς, αλλά οι πολίτες. Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσκοπικά στοιχεία, επιβεβαιώνεται η κοινή αίσθηση ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή». Επίσης, είπε ότι «η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών προεξοφλεί τη νίκη της Ν.Δ. πιστεύοντας -και δικαίως- ότι είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί ασφάλεια, σιγουριά, σταθερότητα και προοπτική για τη χώρα».

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top