Οι επιζώντες της πυρκαγιάς στον πύργο Γκρένφελ στο δυτικό Λονδίνο, καθώς και φίλοι και συγγενείς των 71 θυμάτων, προσευχήθηκαν μαζί και πραγματοποίησαν αγρύπνια κατά την πρώτη επέτειο από την τραγωδία αυτή που εξακολουθεί να στοιχειώνει τη Βρετανία.

Ο πύργος Γκρένφελ, ένα κτιριακό συγκρότημα εργατικών κατοικιών στο οποίο ζούσαν άνθρωποι από διάφορες εθνικότητες, παραδόθηκε στις φλόγες στη μέση της νύκτας της 14ης Ιουνίου 2017, η χειρότερη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε κτίριο στη Βρετανία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η τραγωδία, που σημειώθηκε σε ένα μια από τις πιο πλούσιες συνοικίες του Λονδίνου, προκάλεσε σοβαρά ερωτήματα για την κοινωνική ανισότητα, την κακή ποιότητα κατασκευής των εργατικών κατοικιών και την παραμέληση των κοινοτήτων των μεταναστών.

Η βασίλισσα Ελισάβετ μαζί με τη σύζυγο του πρίγκιπα Χάρι, τη Μέγκαν Μαρκλ, οι οποίες πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη στο Τσέστερ της βορειοδυτικής Αγγλίας, ήταν μεταξύ αυτών που σήμερα το μεσημέρι τοπική ώρα τήρησαν σιγή προς τιμή των θυμάτων της πυρκαγιάς.

Η σιγή διήρκησε 72 δευτερόλεπτα, ένα για κάθε ένα από τα θύματα της πυρκαγιάς και ένα για μια γυναίκα που υπέκυψε στα τραύματά της μήνες αργότερα.

Ο πύργος, που είναι καλυμμένος με λευκά πανιά, φωτίστηκε πράσινος στη διάρκεια της νύκτας, ένα χρώμα που έχουν υιοθετήσει οι επιζώντες και οι συγγενείς των θυμάτων ως σύμβολο της τραγωδίας.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top