«Η απάντηση στις πολιτικές λιτότητας δεν είναι μια ευρωπαϊκή ακροδεξιά αλλά περισσότερη Ευρώπη με περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στο ρωσικό δίκτυο RT.

Ηταν επικριτικός με τον Στιβ Μπάνον, «τον ακροδεξιό πρώην σύμβουλο του αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τράμπ», τονίζοντας ότι  σκοπεύει να προκαλέσει «ακροδεξιά επέλαση» στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ζήτησε από τον ίδιο «να απαντήσει που βρήκε τα χρήματα για αυτό το ‘Κίνημα’ που ανακοίνωσε, το οποίο στοχεύει στην διάλυση παρά στην ενίσχυση της Ευρώπης».

Κληθείς να σχολιάσει τον χαρακτηρισμό του Μπάνον για τον Σόρος ότι είναι ένας «ευφυέστατος διάβολος» είπε ότι «τα χρήματα του Τζορτζ Σόρος είναι σχετικά καθαρά. Ξέρουμε από που προέρχονται και τα δίνει στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, που κατέρρευσαν μετά την πτώση του κομουνισμού για να σταθούν και πάλι στα πόδια τους. Ο Σόρος στήριξε οργανώσεις που εργάζονται υπέρ της Δημοκρατίας. Όμως ο Στιβ Μπάνον δεν έχει αποκαλύψει ούτε τους χρηματοδότες του ούτε έχει πει μια κουβέντα για την Δημοκρατία. Μιλά μόνο εναντίον των προσφύγων και της ακροδεξιάς. Είναι απλά υπέρ των πλουσίων και των προνομιούχων».

 Ο Στ. Κούλογλου εξήγησε ότι «η συσπείρωση των ακροδεξιών δυνάμεων είναι κάτι που πρέπει να βρει εμπόδια καθώς τα ακροδεξιά κόμματα υιοθετούν νεοναζιστικές ιδέες. Προωθούν μια ατζέντα ενάντια στα δικαιώματα και τα κοινωνικά κεκτημένα των Ευρωπαίων πολιτών. Για παράδειγμα, στην Αυστρία ψήφισαν να αυξηθεί ο ημερήσιος χρόνος εργασίας στις 12 ώρες. Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψηφίζουν εναντίον κάθε προοδευτικής μεταρρύθμισης. Θέλουν να μας πάνε πίσω στον Μεσαίωνα».

Μιλώντας για τους κινδύνους που εγκυμονεί ο δημαγωγικός λόγος της ακροδεξιάς, έφερε το παράδειγμα της Ουγγαρίας, όπου «ο Βίκτορ Ορμπάν στήριξε όλη του την προεκλογική εκστρατεία στο αντιμεταναστευτικό αίσθημα. Ομως, πόσοι πρόσφυγες υπάρχουν στην Ουγγαρία; Κανείς», παρατήρησε ο ευρωβουλευτής.

Ως απάντηση στην άνοδο της ακροδεξιάς, η Αριστερά πρέπει να κάνει περισσότερα, υπογράμμισε. «Να ενώσει τις δυνάμεις της με την κεντροαριστερά στην Ευρώπη και να προσφέρουν στους πολίτες τις εναλλακτικές λύσεις που έχουν ανάγκη». 

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top