Εστω και καθυστερημένα ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να μιλήσει για τις σχέσεις του με τον κ. Φρουζή, τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" της Θεσσαλονίκης και κάλεσε όλα τα κόμματα και ιδιαίτερα το Κίνημα Αλλαγής να τοποθετηθούν σχετικά με τα διλήμματα της επόμενης περιόδου.

"Ο κ. Μητσοτάκης μας έχει συνηθίσει να σιωπά σε μια σειρά θεμάτων που τον αφορούν. Θεωρώ όμως είναι κάτι για το οποίο δεν μπορεί να συνεχίσει να σιωπά", είπε η κ. Σβίγκου και σημείωσε: "Ή ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί φυσιολογικό ως διεκδικητής τότε της προεδρίας της Ν.Δ. να του κανονίζει δείπνα ο κ. Φρουζής και να μην λέει τίποτα ή θεωρεί, όπως έχει κάνει και με άλλα ζητήματα, ότι μπορεί διά της σιωπής του αυτό το ζήτημα να περάσει, ακριβώς επειδή τα ΜΜΕ δεν το αναδεικνύουν ως θέμα. Το θέμα όμως είναι πραγματικό και μεγάλο και δεν μπορεί κάποιος να σιωπά όταν το σκάνδαλο της Novartis συγκλονίζει την ελληνική κοινωνία και είναι ένα σκάνδαλο παγκοσμίων διαστάσεων. Οπότε περιμένουμε και σήμερα, έστω καθυστερημένα, να υπάρξει μια επίσημη τοποθέτηση από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη. Να θυμίσω μάλιστα ότι όταν είχαν υπάρξει δημοσιεύματα για συνάντηση που ζητούσε ο κ. Φρουζής από τον κ. Τσίπρα, μια συνάντηση η οποία δεν έγινε ποτέ, τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και την έκταση που είχε πάρει γενικότερα στον Τύπο αυτή η υποτιθέμενη συνάντηση. Αυτή τη στιγμή έχουμε συνάντηση ή μάλλον συναντήσεις που έχουν γίνει, βλέπουμε ένα διάλογο αρκετά θερμό μεταξύ δύο ανθρώπων οι οποίοι γνωρίζονται σίγουρα πάρα πολύ καλά και υπάρχει μία σιωπή και μια επιλεκτική προβολή, ή μάλλον ένα επιλεκτικό θάψιμο, αυτής της είδησης".

Αναφερόμενη στη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η κ. Σβίγκου είπε ότι σε αυτό τέθηκαν οι άξονες για την επόμενη περίοδο και σ' αυτούς τους άξονες και σε αυτές τις πολιτικές κατευθύνσεις πρέπει να τοποθετηθούν όλα τα κόμματα.

"Ο πρωθυπουργός έθεσε τα διλήμματα για την επόμενη περίοδο, αυτά έχουν να κάνουν με το τι είδους εργασία θέλουμε, με το τι είδους εργασιακά δικαιώματα, με το είδους ανάπτυξη θέλουμε για μετά τον Αύγουστο. Πρόκειται για ερωτήματα για τα οποία πρέπει να απαντήσουν και τα υπόλοιπα κόμματα. Γνωρίζουμε την τοποθέτηση της Ν.Δ: ο κ. Μητσοτάκης έχει πει ότι είναι παρωχημένο το 8ωρο και ιδεοληψία οι συλλογικές διαπραγματεύσεις. Αλλά τα υπόλοιπα κόμματα, και ιδιαίτερα το ΚΙΝΑΛ, πρέπει να αποκτήσει ξεκάθαρη θέση σχετικά με τα διλήμματα της περιόδου", επισήμανε.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top