Σαφείς αναφορές στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην θεμελίωση της νέας πτέρυγας της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (εστιατόρια και μαγειρεία) στα Τρίκαλα, που χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και στην τελετή της παράδοσης των πτυχίων στους αποφοίτους της σχολής.

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε πως «η Ελλάδα είναι η χώρα της ειρήνης», στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι «δεν είμαστε διατεθειμένοι ούτε κατ΄ ελάχιστο να εκχωρήσουμε οτιδήποτε από τα κυριαρχικά δικαιώματα μας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι «η Ελλάδα έχει ισχυρή αποτρεπτική δύναμη, έχει εύψυχο και γενναίο στρατιωτικό προσωπικό, από τον απλό οπλίτη μέχρι την ανώτατη ηγεσία», ενώ χαρακτήρισε μεγάλο όπλο των Ενόπλων Δυνάμεων «την πίστη και την αφοσίωση στο καθήκον αλλά και στα ιδανικά αυτής της χώρας».

Σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο κ. Κουβέλης υποστήριξε πως από την πλευρά της Τουρκίας δεν υπήρξε καμία δέσμευση αναφορικά με την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Τόνισε δε πως είναι «η πρώτη φορά που ο κ. Ερντογάν δεν συνέδεσε την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων με την παράδοση των οκτώ Τούρκων που βρίσκονται στη χωρά μας ζητώντας άσυλο».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουβέλης είπε πως με τις προσπάθειες που γίνονται από την μεριά της ελληνικής κυβέρνησης «θα πρέπει να φιλοδοξούμε ότι τα δύο στρατιωτικά στελέχη θα επιστρέψουν στην πατρίδα» και επανέλαβε πως το ζήτημα αυτό θα είχε τελειώσει «εάν η Τουρκία δεν είχε εντάξει την σύλληψη των δύο στρατιωτικών στελεχών στην κλιμακούμενη από την μεριά της ένταση προς τη χώρα μας».

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top