Πτώση σημείωσαν σήμερα οι κινεζικές μετοχές, μετά την ανάκαμψη της περασμένης Παρασκευής, με το βασικό δείκτη να υποχωρεί πάνω από 2% .

Ο σύνθετος δείκτης αναφοράς του Χρηματιστηρίου της Σανγκάης υποχώρησε κατά 2,52% στις 2.775,56 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 28 μηνών.  Ο δείκτης του Χρηματιστηρίου του Σεντζέν έκλεισε με πτώση κατά 2,13% στις 9.179,8 μονάδες.

Ο δείκτης ChiNext που περιλαμβάνει, όπως ο αμερικανικός Nasdaq, τις ταχέως αναπτυσσόμενες κινεζικές επιχειρήσεις, υποχώρησε κατά 1,14% στις 1.588,37 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών και στα δύο χρηματιστήρια διαμορφώθηκε στα 357,64 δισεκ. γιουάν (περίπου 53,83 δισεκ. δολάρια) από τα 343,2 δισεκ. γιουάν στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Οι κινεζικές μετοχές κατέγραψαν σημαντική πτώση την περασμένη εβδομάδα, με  τον δείκτη του χρηματιστηρίου της Σανγκάης να υποχωρεί σε χαμηλό δύο ετών. Οι εισηγμένες εταιρίες χάλυβα και άνθρακα είδαν τις μετοχές τους να σημειώνουν βουτιά.

Η κεντρική τράπεζα της χώρας ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη ότι θα διατηρήσει τη ρευστότητα σε ένα λογικό και επαρκές επίπεδο και θα συνεχίζει να εφαρμόζει μια συνετή και ουδέτερη νομισματική πολιτική.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top