Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι κάλεσε το Συντηρητικό της κόμμα να «είναι ενωμένο» σε ό,τι αφορά το Brexit, μερικές ημέρες πριν από μια κρίσιμη συνάντηση κατά την οποία ευελπιστεί να ξεπεράσει τις βαθιές διαφωνίες για το πώς πρέπει να αποχωρήσει η Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η έξοδος της Βρετανίας από την Ένωση θα σηματοδοτήσει τη μεγαλύτερη αλλαγή σε επίπεδο εμπορικής και εξωτερικής πολιτικής της χώρας εδώ και σχεδόν μισό αιώνα. Ωστόσο η Μέι έχει πασχίσει να κρατήσει ενωμένο το υπουργικό της συμβούλιο και το κόμμα σε ένα σχέδιο, συχνά απρόθυμη να καθορίσει την προσέγγισή της φοβούμενη ότι θα εξοργίσει τη μία ή την άλλη πλευρά.

Με το ρολόι να τρέχει, την ημερομηνία αποχώρησης του Μαρτίου να πλησιάζει και το κλίμα να γίνεται ολοένα και πιο τεταμένο, η Μέι χρειάζεται να καταλήξει με τους υπουργούς της σε μια συμφωνία για μια μελλοντική τελωνειακή ρύθμιση με την ΕΕ. Η συνάντηση της με υπουργούς της στην εξοχική πρωθυπουργική κατοικία, το Τσέκερς, την Παρασκευή, αναμένεται να διαρκέσει έως το βράδυ.

Δεν είναι σαφές τι θα παρουσιάσει η Μέι στο υπουργικό της συμβούλιο, αλλά αυτοί που θέλουν «μια καθαρή έξοδο» από την ΕΕ φοβούνται ότι θα προσπαθήσει να τους οδηγήσει σε ένα συμβιβασμό για τα σύνορα που θα κρατά τη Βρετανία σταθερά εντός της ευρωπαϊκής σφαίρας, όπως επιθυμούν κάποιες εταιρίες και αρκετά μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Σε συνάντηση με τους κορυφαίους υπουργούς της σήμερα, η Μέι δήλωσε ότι «ανυπομονεί για την ολοκληρωμένη συζήτηση, που θα λάβει χώρα στο Τσέκερς την Παρασκευή, όταν θα ληφθούν αποφάσεις για τη μελλοντική σχέση που επιδιώκει το Ηνωμένο Βασίλειο με την ΕΕ».

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top