«Προσέρχομαι με πολύ μεγάλο σεβασμό για όλα τα επιτεύγματα της κυβέρνησης, του Κοινοβουλίου και κυρίως των Ελλήνων πολιτών» ανέφερε, κατά τη διάρκεια ομιλίας της ενώπιον των κοινοβουλευτικών επιτροπών, η επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδια για τον ανταγωνισμό, Μαγκρέιτε Βέστεϊγιερ. Δεν παρέλειψε, όμως, να προσθέσει ότι προσέρχεται και με μεγάλο σεβασμό απέναντι στο γεγονός πως, παρότι έχουν βελτιωθεί τα πράγματα, υπάρχουν ακόμη σοβαρά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως η υψηλή ανεργία, ιδίως στους νέους, «επομένως το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί. Όμως, είναι εντυπωσιακό να βλέπουμε τις προσπάθειες που έχουν γίνει εδώ και να βλέπουμε την ολοκλήρωση του προγράμματος».

«Είναι η αρχή μίας νέας προσπάθειας και μίας νέας περιόδου για την Ελλάδα» σημείωσε η Ευρωπαία επίτροπος και τόνισε ότι «ο ανταγωνισμός στις αγορές μπορεί να διαδραματίσει έναν ρόλο που θα κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται ότι το παιχνίδι είναι με ισότιμους όρους».

Η κ. Βέστεϊγιερ ενημέρωσε τους βουλευτές για το έργο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την ενίσχυση του ανταγωνισμού. Σε ό,τι αφορά τις κρατικές ενισχύσεις και τον έλεγχο αυτών, επισήμανε ότι στόχος της Επιτροπής είναι να μην υπάρχουν στρεβλώσεις στον τομέα του εμπορίου μεταξύ των χωρών και ότι ο ανταγωνισμός λειτουργεί με τρόπο ώστε και οι μικροί και οι μεγάλοι παίκτες να παίζουν με ισότιμους όρους. Η επίτροπος μίλησε για τις δράσεις που έγιναν στην Ελλάδα, όπως η αναδιάρθρωση του ΟΣΕ, οι δράσεις στα περιφερειακά αεροδρόμια, στην ενεργειακή αγορά και η συμφωνία να μειωθούν τα κόστη για τις ανανεώσιμες πηγές, αλλά και η διασφάλιση της παροχής ενέργειας με τρόπο φιλικό στο περιβάλλον.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top