«Κάθε οπισθοχώρηση των πολιτικών συνοχής θρέφει τον κίνδυνο για την ΕΕ, δίνοντας αέρα στα πανιά των ακροδεξιών λαϊκιστών, που δεν το κρύβουν πια: έχουν ως στόχο τους, όχι την οπισθοδρόμηση, αλλά τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, που συμμετείχε, ως κεντρικός ομιλητής εκ μέρους του Ευρωκοινοβουλίου, στην ημερίδα της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ) στις Βρυξέλλες, με θέμα: «Η ευρωπαϊκή πολιτική περιφερειακής ανάπτυξης και συνοχής-Πολιτική συνοχής για την περίοδο 2021-2027», που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου, στις Βρυξέλλες.

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά μια ισχυρότερη πολιτική συνοχής μέσα σε έναν πιο φιλόδοξο προϋπολογισμό» και πρόσθεσε ότι «δεν γίνεται να πετύχουμε σπουδαία πράγματα, διαθέτοντας λιγότερα χρήματα για την πιο εμβληματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι η πολιτική συνοχής».

«Περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη με λιγότερα χρήματα είναι αδύνατο να γίνει» είπε ο Δ. Παπαδημούλης στην ομιλία του, συμπληρώνοντας ότι για να πετύχει αυτό, «με δεδομένους τους ρεαλιστικούς περιορισμούς», το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά το συνολικό ύψος του προϋπολογισμού να είναι υψηλότερο -τουλάχιστον στο 1,3% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ και σε αυτή την πρόταση συγκλίνει η μεγάλη πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top