Να εξεταστούν κατά προτεραιότητα οι φάκελοι που έχει στη διάθεση της η αρμόδια Επίτροπος για τις «καταγγελλόμενες και εικαζόμενες» κρατικές ενισχύσεις, ζήτησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, προκειμένου να υπάρξει καθαρό τοπίο και οριστική διευθέτηση των εκκρεμοτήτων, τονίζοντας ότι η ΝΔ είναι υπέρ της νέας πρωτοβουλίας για την ενίσχυση των εθνικών αρχών του ανταγωνισμού.

Κατά την τοποθέτησή του στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές, τις οποίες ενημέρωσε η αρμόδια επίτροπος για τον ανταγωνισμό, Μαγκρέιτε Βέστεϊγιερ, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως η ΝΔ πρεσβεύει την αρχή ότι κάθε νομοθετική πρωτοβουλία που άπτεται του ανταγωνισμού πρέπει να συνοδεύεται από γνωμοδότηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ως προς τις επιπτώσεις που έχει στο πεδίο του ανταγωνισμού, έτσι ώστε να μην εισαχθούν από την πίσω πόρτα καινούργια καρτέλ. «Και πρέπει να αναληφθούν τέτοιες πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε σχέση με τον συντονισμό αρχών ανταγωνισμού για να έχουμε μία πρόοδο» σημείωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για την ανάγκη τήρησης των κανόνων του υγιούς ανταγωνισμού και αντιμετώπισης των στρεβλώσεων μίλησε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Κουτσούκος, και τόνισε ότι «η δημόσια περιουσία στην Ελλάδα, που έχει δεσμευτεί στο Υπερταμείο, πρέπει να αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη και όχι αποκλειστικά για την εξασφάλιση των δανειστών» και συνεπώς είναι σημαντικό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δει με προσοχή το ζήτημα των κρατικών ενισχύσεων, όταν πρόκειται για έργα υποδομής που συμβάλλουν στην ανάπτυξη.

«Έλλειψη αλληλεγγύης εντός της ΕΕ» κατήγγειλε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος παρατήρησε πως «αν υπήρχε αλληλεγγύη θα είχε στηριχθεί η μικρή Ελλάδα σε αντίθεση με τη στήριξη που παρέχεται σε χώρες που εχθρεύονται την Ελλάδα, όπως είναι η Τουρκία ή η Αλβανία και άλλες χώρες».

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top