Περισσότεροι από 40 άμαχοι σκοτώνονταν κάθε ημέρα από εκρηκτικά πέρυσι, σύμφωνα με την προκαταρκτική ανάλυση των αναφορών στον Τύπο, σημειώνοντας ραγδαία αύξηση σε σχέση με το 2016.

Αναλύοντας τις αναφορές στον αγγλόφωνο Τύπο ως το τέλος Νοεμβρίου το ινστιτούτου Δράση κατά της Ένοπλης Βίας (AOAV) κατέγραψε 15.399 θανάτους αμάχων, αύξηση 42% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2016.

Ο αριθμός των θανάτων μεταξύ των αμάχων από εκρηκτικά ήταν ο μεγαλύτερος από το 2011 οπότε το AOAV ξεκίνησε τις καταγραφές. Περισσότεροι από τους μισούς θανάτους οφείλονταν σε αεροπορικές επιδρομές, κυρίως στη Συρία, το Ιράκ και την Υεμένη.

«Όταν χρησιμοποιούνται εκρηκτικά σε πόλεις, το αποτέλεσμα είναι αναπόφευκτο: αθώα παιδιά και άνθρωποι θα πεθάνουν», τόνισε ο Ίεν Όβερτον εκτελεστικός διευθυντής του AOAV στο Thomson Reuters Foundation.

«Οι θάνατοι αμάχων δεν είναι απλώς μια τραγωδία, οι συνέπειες αυτής της βίας τροφοδοτεί προσφυγικές κρίσεις, πείθει πολλούς να ενταχθούν σε σαλαφιστικές- τζιχαντιστικές οργανώσεις και καταστρέφει οικογένειες και κοινότητες για δεκαετίες», πρόσθεσε.

Στον πόλεμο στην Υεμένη, ο υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμός επεμβαίνει εναντίον των Χούτι προκαλώντας τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση παγκοσμίως.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top