«Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης νομίζει ότι φορώντας 'μάσκα Σαμαρά' θα κερδίσει ψήφους, γρήγορα θα διαπιστώσει ότι από αυτό θα πάθει ζημιά και θα το δει την πρώτη φορά που θα βγει εκτός συνόρων, αν επιχειρήσει να εξηγήσει στους διεθνείς συνομιλητές του τη γραμμή της ΝΔ για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ»: αυτά σημείωσε, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης.

Κατηγόρησε δε, την ΝΔ για «εθνικά ανεύθυνη στάση», αφού «ο Κυρ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία και με τον πατέρα του, και με τον Κώστα Καραμανλή, και ποντάρει στην πτώση της κυβέρνησης».

Αλλά δεν είναι κοινή η στάση της αντιπολίτευσης. «Αντίθετα, βλέπω ότι έχουν πάρει θετική θέση στο θέμα το Ποτάμι, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ, μακριά από την ανευθυνότητα της ΝΔ. Σημειώνω, επίσης, ότι μέχρι στιγμής η Φώφη Γεννηματά, αν και δεν έχει πάρει σαφή θέση επί του ζητήματος, έχει αποφύγει να ταυτιστεί με την ανεύθυνη στάση της ΝΔ.

Εφόσον, λοιπόν, από αυτή την κινητικότητα υπάρξει λύση -και υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό είναι εφικτό- στην κατεύθυνση που είχε επιδιώξει ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης, αλλά και ο Συνασπισμός της Αριστεράς εκείνη την περίοδο ή στη συνέχεια ο Κώστας Καραμανλής το 2007-2008, νομίζω ότι θα διαμορφωθεί μία άνετη πλειοψηφία στη Βουλή για να στηρίξει αυτή την πρόταση».

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top