«Η τρίτη αξιολόγηση προχώρησε με πρωτοφανή ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, παρ' όλο που δεν υπήρχε κυβέρνηση στη Γερμανία, διότι αφορά στην υλοποίηση συμφωνημένων στόχων. Το ίδιο θα γίνει και με την τέταρτη αξιολόγηση, το αντικείμενο της οποίας είναι προδιαγεγραμμένο»: στην εκτίμηση αυτή προχώρησε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «247».

«Ο στόχος της κυβέρνησης, όπως τον επανέλαβε και πριν από λίγο (σ.σ. στο Υπουργικό Συμβούλιο) ο πρωθυπουργός, είναι να τελειώνουμε με τα μνημόνια και αυτή την ασφυκτική και ταπεινωτική επιτροπεία, υλοποιώντας τους συμφωνημένους στόχους και στηρίζοντας τους πιο ασθενέστερους από την υπεραπόδοση της οικονομίας και των δημοσιονομικών στόχων, και όχι μοιράζοντας λεφτά που δεν υπάρχουν», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, διαβεβαιώνοντας πως «ο στόχος μας δεν είναι να βγούμε από τα μνημόνια για να ξανακάνουμε αυτά που έκαναν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, οδηγώντας στη χρεοκοπία. Η Ελλάδα δεν θα προχωράει δημιουργώντας ελλείμματα και χρέη για πελατειακούς λόγους και ψηφοθηρία.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο -όπως επιχειρηματολόγησε σχετικά- μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018, πέρα από την τέταρτη αξιολόγηση, τα επόμενα βήματα εξόδου στις αγορές, την εξειδίκευση των περαιτέρω μέτρων ελάφρυνσης του χρέους και τη συζήτηση για τον προσδιορισμό του πού η Ελλάδα βρίσκεται μετά το μνημόνιο, με βάση τους ισχύοντες ευρωπαϊκούς κανόνες, αυτό που θα είναι στην προτεραιότητα της επεξεργασίας και του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης θα είναι το ελληνικό πρόγραμμα ανάπτυξης 2019-2023, που θα χαράξει τους στόχους για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα με υγιή δημόσια οικονομικά και με επιτάχυνση της ανάπτυξης και της μείωσης των στόχων που έχουμε υπογράψει για να υπερβούμε αυτή την επιτροπεία.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top