Επειτα από περισσότερες από 24 ώρες διαπραγματεύσεων, η Αγγελα Μέρκελ και οι σοσιαλδημοκράτες έφθασαν σήμερα το πρωί σε επί της αρχής συμφωνία για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης συνασπισμού στην Γερμανία, η οποία θα επιτρέψει στην καγκελάριο να παραμείνει στην εξουσία.

«Ναι», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή της διαπραγμάτευσης απαντώντας στην ερώτηση αν επετεύχθη συμβιβαστική συμφωνία και επικυρώθηκε από τους προέδρους των κομμάτων.

Μια βουλευτής της πολιτικής οικογένειας της καγκελαρίου, η Ντοροτέε Μπερ, επιβεβαίωσε επίσης την επίτευξη της συμφωνίας αναρτώντας στον λογαριασμό της στο Twitter φωτογραφία του εγγράφου.

Η συντηρητική καγκελάριος (CDU), ο βαυαρός σύμμαχός της Χορστ Ζεεχόφερ (CSU) και ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Μάρτιν Σουλτς επρόκειτο να δώσουν συνέντευξη Τύπου νωρίς το μεσημέρι.

Και αυτή η επί της αρχής συμφωνία επικυρώθηκε από τα ηγετικά όργανα των τριών κομμάτων, των χριστιανικών ενώσεων CDU και CSU και του SPD.

Η συμβιβαστική αυτή συμφωνία θα πρέπει να επιτρέψει στην πρώτη ευρωπαϊκή οικονομία να ξεπεράσει το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και στην Αγγελα Μέρκελ να εξασφαλίσει την πολιτική της επιβίωση με ακόμη μία, την τέταρτη, κυβερνητική θητεία, έπειτα από δώδεκα χρόνια στην εξουσία.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top