Το σχέδιο μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης, με στόχο ένα Δημόσιο «γρήγορο, ευέλικτο και αποτελεσματικό» παρουσίασε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Για το νέο σύστημα αξιολόγησης, είπε ότι εξελίχθηκε ικανοποιητικά στην πρώτη φάση του, καθώς η συμμετοχή των υπαλλήλων των περισσότερων υπουργείων ήταν υψηλή, ενώ φέτος η διαδικασία θα εκσυγχρονιστεί, καθώς θα πραγματοποιηθεί μέσω ψηφιακής πλατφόρμας.

Διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει τιμωρητική διάθεση για όσους υπαλλήλους κριθούν ότι δεν ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους, αλλά αντίθετα προβλέπονται μέτρα βελτίωσης της αποδοτικότητάς τους, αλλαγή υπηρεσίας ή καθηκόντων κλπ.

Υπενθύμισε ότι το αποτέλεσμα της περσινής αξιολόγησης (για το αξιολογικό έτος του 2016) δεν θα ληφθεί υπόψη ως κριτήριο για την επιλογή των προϊσταμένων οργανικών μονάδων, καθώς οι αξιολογητές δεν είχαν επιλεγεί μετά από κρίσεις. Το πρόβλημα αυτό θα έχει αντιμετωπιστεί κατά τη φετινή αξιολόγηση (για το έτος 2017), καθώς έως τον Ιούνιο θα έχουν ολοκληρωθεί οι κρίσεις σε όλη την ιεραρχία του Δημοσίου.

Σχετικά με το νέο κύμα κινητικότητας, η κ. Γεροβασίλη σημείωσε, ότι σε αυτό θα ενταχθούν περισσότεροι οργανισμοί, σε σχέση με το προηγούμενο που πραγματοποιήθηκε στα τέλη του έτους, καθώς ολοένα και περισσότεροι φορείς προχωρούν στην ψηφιακή επικαιροποίηση του οργανογράμματός τους, που αποτελεί βασική προϋπόθεση συμμετοχής στη διαδικασία.

Η υπουργός εκτίμησε ότι το νέο σύστημα θα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε περίπου ένα έτος, οπότε υπολογίζεται να έχει ενταχθεί σε αυτό, το σύνολο της δημόσιας διοίκησης (εκτός της Παιδείας και της Υγείας, όπου αναπτύσσονται ξεχωριστά συστήματα). 

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top