«Η κυβέρνηση παρεμβαίνει απροκάλυπτα στην Δικαιοσύνη και προσπαθεί να πλήξει την αντιπολίτευση με πρόσχημα δήθεν σκάνδαλα και υποθέσεις διαφθοράς, ενώ στην ουσία είναι η ίδια που έχει κατακρημνίσει τη χώρα στον πίνακα κατάταξης της Διεθνής Διαφάνειας. Συνεχώς αποκαλύπτονται και καταγγέλλονται υποθέσεις που έχουν άρωμα σκανδάλων. Η περίεργη υπόθεση του συνεργάτη του υπουργού Οικονομικών, οι απίστευτες καταγγελίες του καθηγητή Κριμιζή για έλλειψη διαφάνειας, και παλαιότερα η παραίτηση του Οδυσσέα Βουδούρη με οσμή σκανδάλων στις ΜΚΟ τα λέει όλα. Καταγγέλλουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους ενώ είναι οι ίδιοι που βουλιάζουν στα σκάνδαλα» δήλωσε, μιλώντας σε συνέδριο, που οργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης με θέμα «Δημοκρατία και Διαφθορά», ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης εκπροσωπώντας τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ομιλητές του συνεδρίου, μεταξύ άλλων, ήταν ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πέππας, η πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αχιλλέας Ζαπράνης.

Ο κ. Καραγκούνης αναφέρθηκε «στη χαμηλή εμπιστοσύνη προς τους πολιτικούς αλλά και προς τους κρατικούς θεσμούς που παρατηρείται έντονα τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και της διαφθοράς» και «στην ανεπίτρεπτη συμπεριφορά αλλά και ρητορική υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς τη Δικαιοσύνη αλλά και τις συνεχείς προσπάθειες της κυβέρνησης για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, στις ανεξάρτητες Αρχές, στον Τύπο, και αλλού».

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top