«Να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων» και «να εγκαταλείψει τη διγλωσσία» κάλεσε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Θανάσης Θεοχαρόπουλος αναφερόμενος στα αιματηρά γεγονότα στη Λωρίδα της Γάζας. «Με άλλο τρόπο μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ και η κοινοβουλευτική του ομάδα και με άλλο τρόπο μιλάει η κυβέρνηση. Διάβασα την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών που δεν καταδικάζει αλλά καταγράφει τα περιστατικά. Αυτό το ρήμα χρησιμοποιεί ακριβώς, το "καταγράφουμε", και τέτοιες λογικές δεν χωρούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταλάβει ότι είναι κυβέρνηση και να μην προσπαθεί να είναι και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα στη συγκεκριμένη περίπτωση», είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος και προσέθεσε:

«Πριν από λίγο καιρό, ο κ. Τσίπρας, επισκεπτόμενος τις Ηνωμένες Πολιτείες, είχε πει πως ό,τι κάνει το κάνει για το καλό. Ο καλός τελικά κ. Τραμπ λειτούργησε ο πυροκροτητής πάνω σε φορτίο με εκρηκτικά με την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του ισραηλινού κράτους, παρά τις αποφάσεις του ΟΗΕ».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για το άσυλο ο κ. Θεοχαρόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εδώ και τρία χρόνια παρουσιάζεται εγκλωβισμένη να ολοκληρώσει διοικητικές διαδικασίες, να απορροφήσει κοινοτικά κονδύλια. Παρατήρησε ακόμη ότι «τα ξένα Μέσα δεν παύουν να στηλιτεύουν τις κακές συνθήκες που επικρατούν στα hotspots, ενώ η συσσωρευμένη κόπωση δομών και ανθρώπων οδηγούν σε καταστάσεις περαιτέρω έντασης και βίας» και αντίστοιχη είναι η εικόνα και στα ζητήματα υγιεινής.

«Μέχρι σήμερα, τρία χρόνια διακυβέρνησης δεν προχώρησε ένα σχέδιο για την αποσυμφόρηση των δυσανάλογα επιβαρυμένων περιοχών της χώρας. Δεν προχώρησαν όπως θα έπρεπε οι υπηρεσίες ασύλου. Περιοριστήκατε σε πρόχειρες δράσεις. Πώς να ξεχάσουμε εξάλλου τα αποτυχημένα πειράματα για την εκπαιδευτική ενσωμάτωση προσφύγων και μεταναστών;», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top