Αίτημα από τις παλαιστινιακές οργανώσεις δέχτηκε η ελληνική αντιπροσωπεία της ΛΑΕ και της Επιτροπής για τη Συρία, που βρίσκεται στη Βηρυτό, για αποστολή από την ελληνική κυβέρνηση αεροσκάφους για τη μεταφορά σε ελληνικά νοσοκομεία βαριά τραυματισμένων Παλαιστίνιων στη Γάζα από πυρά του Ισραηλινού στρατού, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΛΑΕ. Η Ελληνική αντιπροσωπεία που βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Βηρυτό αποτελείται από τους Παναγιώτη Λαφαζάνη, γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑΕ, και τους Κώστα Ήσυχο, Διονύση Φλαμιάτου μέλη του Π.Σ. της ΛΑΕ, καθώς και τα στελέχη της διεθνούς επιτροπής για την ειρήνευση στη Συρία Βαγγέλη Πίσσια και Μιχάλη Τικτόπουλο.

«Μας αναφέρθηκε επισήμως από την παλαιστινιακή πλευρά και έχει αναγραφεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η Αίγυπτος προσφέρει το αεροδρόμιο Ελ Αρίς, το οποίο βρίσκεται στα σύνορα Αιγύπτου - Γάζας στη Ράφα, σε κάθε χώρα και διεθνή οργανισμό που θα είχε την ευαισθησία να αποστείλει αεροσκάφος προκειμένου να παραλάβει αυτούς που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη άμεσης νοσηλείας για τη ζωή τους» σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΛΑΕ.

«Απευθύνουμε από το Λίβανο, στον όποιον ζούμε εγγύτερα την τραγική κατάσταση που βιώνει αυτήν την ώρα ο Παλαιστινιακός λαός, θερμή έκκληση προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζια και τον Υπουργό Υγείας Αντρέα Ξανθό να ανταποκριθούν στην πρόσκληση και το αίτημα αποστέλλοντας άμεσα ελληνικό αεροσκάφος προκειμένου η Ελλάδα και ο Ελληνικός Λαός να σώσουν με αυτήν την πρωτοβουλία τους ανθρώπινες ζωές, δίνοντας έτσι και ένα ευρύτερο ανθρωπιστικό μήνυμα στην Ευρώπη και στον κόσμο» προστίθεται.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top